Individueel leiderschapsprogramma

 

Courageous Leadership Program

Leiderschap begint met weten wie je echt bent en weten wat je drijft. Maar leef je daadwerkelijk vanuit je essentie, je passie? Weet je wat jouw bijdrage is voor deze wereld? Dit programma is bedoeld voor professionals, ondernemers en leidinggevenden die op zoek zijn naar zingeving, ontwikkeling van bewustzijn en leiderschapskwaliteiten.

 

Dag 1 De essentie door de spiegel van het paard. Wat is mijn favoriete leiderschapsstijl?

Deze module gaat over wie de deelnemer ten diepste is: het kennen van zijn/haar waarden, weten wat hem/haar drijft, weten waarom je de dingen doet zoals je doet. Wat is mijn inspiratie? Wat is mijn bijdrage? En hoe inspireer ik de ander? Hoe maak ik die verbinding waardoor ik mensen meekrijg? We beginnen met het vaststellen van de essentie door de spiegel van het paard. Dit geeft een helder beeld van jouw leiderschap, jouw potentieel, talenten en verlangens.

Vervolgens gaat het over leiderschapsstijlen en onderzoeken we welke je voorkeursstijl is. Je gaat leren en ervaren wanneer je krachtig en effectief in je stijl bent. Ook ga je leren hoe je kunt schakelen tussen de stijlen wanneer de context verandert en er weerstand is.

Hoe vergroot ik mijn invloed in lastige situaties? Hoe blijf ik dan in balans. Hiermee gaan we aan de slag en leren door een combinatie van theorie over leiderschaps- en invloedsstijlen te koppelen aan ervaringsgerichte oefeningen veelal met het paard.

Dag 2 De kracht van gedachten: aantrekken wat je echt wilt en het ontmaskeren van negatieve overtuigingen.

In deze module onderzoeken we de belangrijkste overtuigingen die het gedrag beïnvloeden. Vanuit de wet van de aantrekkingskracht ervaren we de kracht van gedachten, hoe deze ons belemmeren en vooral ook kunnen helpen onze verlangens te realiseren! Welke overtuigingen zijn onbewust maar hebben toch invloed?

Je kent je talenten, je potentieel en toch lukt het niet volledig in je kracht te komen. Wat komt ertussen? Wat maakt dat je niet volledig je potentieel realiseert? Wat houdt je nog tegen?

“Zoek uit wat je diepste overtuiging is,
en je hebt de sleutel van je leven in je hand”
 – Pierre Franckh

Dag 3 Communicatie en verbindingen: van binnen naar buiten

Hier leren we onze invloed over eigen handelen te vergroten door te gaan werken met   de twee basisenergieen het ‘zijn/ziel’ en het ‘doen/ego’.

We ervaren het verschil in energie tussen ‘zijn/ziel’ en ‘doen/ego’. Het zijns-niveau brengt je in contact met je ziel en haar missie. Als de aspecten van je wezen zoals je gedachten, overtuigingen en intenties niet zijn afgestemd op je essentie en missie, dan kan je het gevoel hebben dat een authentiek vertrouwen ontbreekt of je dat je invloed, impact minder is dan het zou kunnen zijn. Hoe sterker de afstemming, des te meer ben je in contact met je passies en levenskracht en heb je invloed en vervulling in je werk en leven. Vanuit deze nieuwe afgestemde balans gaan we ervaren hoe we vanuit bewustere communicatie de verbinding met de ander kunnen verstevigen.

Door meerdere niveau’s in luisteren en communicatie toe te passen kan er vanuit een dieper niveau verbinding gemaakt worden met jezelf en de ander (presencing). Succesvol leiderschap is afhankelijk van de kwaliteit van aandacht en intentie die de leider in verschillende situaties van luisteren en communicatie toepast. We gaan ervaren wat de verschillende niveau’s in luisteren doen (downloading, feitelijk, empathisch en generatief luisteren). En we gaan werken met de verschillende niveau’s van betrokkenheid. We leren ons steeds meer te richten en te leven vanuit ons Potentieel.

Dag 4 Naar buiten: visionboard met actieplan en go!

Het is tijd om alle nieuwe inzichten te visualiseren en te verankeren en dat doen we door een visionboard te maken. Hierdoor zal er nog meer duidelijk worden en kan er nog meer betekenis ontstaan omdat onze creatieve en intuitieve intelligentie hier vrij spel krijgt.

We laten ons verrassen! Vervolgens wordt hier het werk/actieplan aan gekoppeld en gaan we het nieuwe in de wereld zetten. Dat doe je niet alleen. Gedurende de vier weken na deze laatste module heb je de gelegenheid om in 2 coachingssessies vragen te stellen, de nieuwe ervaringen bij te schaven, reflecties te delen om door te groeien naar Courageous Leadership!

 

Drie lange dagen waarin je samen met Paulette, Sjoukje en Fee in een inspirerende, natuurrijke omgeving intensief aan jezelf werkt. De waan van alledag laat je al heel snel los waardoor er echt ruimte ontstaat voor het ontdekken van je innerlijke behoeften, wensen en mogelijkheden. Paulette stelt de juiste vragen in de juiste stijl en setting.  Sjoukje en Fee houden je figuurlijk een spiegel voor die echt letterlijk bij je binnen komt. De direct feedback die je krijgt op je eigen handelen en gedachten is heel bijzonder. Eigenlijk zou een ieder dit een keer zelf moeten ervaren! Een verrijking voor iedere leidinggevende die meer wil leiden vanuit de behoefte van zichzelf en zijn/haar team.

Annelies – Bedrijf in onroerend goed

Vraag een gratis quickscan aan: