Wil je het anders in je team?

Leiderschap trainingenCoaching sessies

Wil je succesvol een nieuwe verandering doorvoeren maar weet je niet hoe?

Je hebt het veranderingstraject goed uitgedacht. Op papier klopt alles, maar in de praktijk reageren je medewerkers niet zoals je gehoopt had.

Pieker je veel en kun je geen grip krijgen op je medewerkers?

Duren de vergaderingen eindeloos en wordt er maar geen actie ondernomen? Zijn er veel onderliggende frustraties en weet je ook niet wat je ermee moet?

Is er tijdsdruk en weet je niet hoe je daaraan kunt voldoen?

Geeft dit alles bij elkaar stress en zorgt dit ervoor dat je thuis geïrriteerd bent en minder tijd hebt voor je gezin, je hobby’s en je sociale leven?

Word weer leider over je team én je eigen leven!

Bekijk onze programma’s over leiderschap

Even vrijblijvend sparren over de mogelijkheden voor jou of je team? 

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op. 

“The meaning of life is to find your gift. The purpose of life is to give it away.”

– Pablo Picasso

Een nieuwe tijd vraagt om nieuw leiderschap

Iedereen is een leider. Iedereen binnen de organisatie neemt beslissingen. Nieuw leiderschap zorgt ervoor dat je moeiteloos mensen in beweging kunt zetten vanuit flow. 

Ik geloof in de kracht van de levende organisatie waarbij het doel en waarden een gedeeld ‘wij’ is. Als het Potentieel van de mensen hiermee verbonden wordt kan de organisatie excelleren in resultaat, plezier en geluk.

Daarom is het mijn droom om leiders te raken, zodat ze hun essentie weer herinneren en van daar uit leiderschap kunnen neerzetten. Dat is waar ik bij kan helpen.

Dit doe ik o.a. door mijn paarden in te zetten als spiegel. Een paard beschikt over een, bewezen, hoog ontwikkelde emotionele intelligentie. Een paard is intuïtief, natuurlijk en eerlijk. Het waarschuwt voor kansen en bedreigingen, sterkten en zwakten. Wanneer we dat ontdekken en daarin geraakt worden ontwikkelen we onze eigen emotionele intelligentie en intuïtie. Daardoor ontstaat groei.

 

N

Grenzen aangeven

 

N

Compassie

 

N

Verbinden

 

N

Transformeren

 

Vind de leiderschap in jezelf en leid je team. Bereik de volgende resultaten:

Moeiteloos leiding nemen over je team

Misschien ben jij eigenlijk een hele goede leider, kan je makkelijk beslissingen nemen en veranderingen doorvoeren… maar voel je de verbinding met je team niet, omdat je leiderschapsstijl hard is. Of misschien laat jij over je heen lopen en neemt een ander de leiding. Leer in te spelen op de behoeftes van je team en vanuit jouw kracht je team te leiden.

Betere teamgeest

Zit iedereen in je team een beetje op zijn eigen eilandje? Leer om ze te motiveren om echt als een team te functioneren, en elkaars kwaliteiten in te zetten en optimaal te benutten.

Persoonlijke groei

Wat maakt een leider een goede leider? Wat mij betreft kan je dat alleen zelf zijn als je aan jezelf werkt. Want als jij niet aan jezelf werkt, waarom zou een ander dat dan wel doen?

Sneller en moeiteloos betere resultaten bereiken

Waar je ook werkt, er zijn altijd doelen, targets en andere factoren waar je op beoordeeld wordt. Dit kan veel stress opleveren, zeker als jij de verantwoordelijkheid hebt over een team en als er tijdsdruk is. Leer hoe doelen makkelijker behaald kunnen worden door teamwork. Je kunt een ander niet veranderen, maar als jij jezelf verandert, verandert een ander vaak mee.

Minder gezondheidsklachten, stress, en burn-out.

Ziekteverzuim en stress zijn klachten die bij ieder bedrijf spelen. We “moeten” allemaal steeds meer…. maar jij hebt wel degelijk invloed op hoe je medewerkers omgaan met druk. Verlaag gezondheidsklachten en stress door op een andere manier leiding te geven.

Ervaringen van mijn cliënten

Ik heb voor mijn werk twee keer een persoonlijke training bij Paulette van Coeurage gevolgd.
De eerste keer “authentiek leiderschap” en de tweede keer een training speciaal op mij gericht.
Beide keren waren bijzondere ervaringen waar ik veel aan heb gehad.
Wat mij vooral aansprak was de zuivere respectvolle benadering van Paulette en haar manier van werken met de paarden.
Dit leerde mij om met een andere blik naar mijzelf en mijn omgeving te kijken.
Het gaat me beter af om me uit te spreken en met meer open blik de dingen te benaderen.
Joke Schuit, Gemeente Alkmaar

Paulette weet een fijne en veilige setting te creëren waardoor onze teamleiders met hun eigen uitdaging aan de slag zijn gegaan en elkaar op een positieve en  manier feedback gaven wat op de werkvloer niet zo makkelijk gaat. Een bijzondere ervaring waar nu nog over gesproken wordt!
Saskia Schepers, HRM Manager – AH Online

Drie lange dagen waarin je samen met Paulette, Sjoukje en Fee in een inspirerende, natuurrijke omgeving intensief aan jezelf werkt. De waan van alledag laat je al heel snel los waardoor er echt ruimte ontstaat voor het ontdekken van je innerlijke behoeften, wensen en mogelijkheden. Paulette stelt de juiste vragen in de juiste stijl en setting.  Sjoukje en Fee houden je figuurlijk een spiegel voor die echt letterlijk bij je binnen komt. De direct feedback die je krijgt op je eigen handelen en gedachten is heel bijzonder. Eigenlijk zou een ieder dit een keer zelf moeten ervaren! Een verrijking voor iedere leidinggevende die meer wil leiden vanuit de behoefte van zichzelf en zijn/haar team.

Annelies – Bedrijf in onroerend goed

Nog niet overtuigd? Lees dan waarom je met jezelf aan de slag mag:

Leiderschap is een natuurlijke aanleg, maar het is echt te leren! Je kunt tot 70% leren.

Je hoeft niet altijd alles alleen te doen. Je kunt het ook samen met mij doen. Geef jezelf toestemming om aan jezelf te werken, als je zoveel verantwoordelijkheden draagt binnen het bedrijf.

Persoonlijke groei heeft invloed op alle vlakken in je leven. Als je met mij aan de slag gaat, werk je dus niet alleen aan leiderschap in je werk, maar ook aan leiderschap over je eigen leven. Grote kans dat je ook beter kunt omgaan met lastige situaties in je privéleven omdat je inzicht krijgt in je patronen. Pas als je weet waarom je doet wat je doet, kun je gedrag gaan veranderen!

Leiderschap maakt contact.

Met jezelf en de ander. Het begin van een samenwerking. De kwaliteit van dit contact bepaalt ook de kwaliteit van de relatie. Wat neem je mee in dit contact en wat haal je? Met welke intentie doe je dat? Helpt het hebben van een doel of zit het juist in de weg? Meer bewustzijn over echt contact maken, betekent een belangrijke stap in je leiderschapsontwikkeling. De paarden die wij op bepaalde onderdelen in onze programma’s inzetten spiegelen de kwaliteit van het contact en de onderlinge verbindingen heel treffend.

 

 

Leiderschap ontsluit potentieel.

Leiderschap is meer dan een manier om het personeel en processen te managen vanuit een controle- en beheers perspectief. Leiderschap gaat over weten wie je werkelijk bent en weten wat je te brengen hebt, hier bewustzijn over te krijgen, naar te luisteren en te handelen. Het begint met de overtuiging dat jij als persoon altijd de keuze hebt hoe je omgaat met de omstandigheden. Misschien kan je de omstandigheden niet veranderen, hoe je ermee omgaat wel. Dat geeft vrijheid. Een leider die weet wat zijn belangrijkste waarden en talenten zijn en vanuit zijn essentie werkt, zal zijn team inspireren hetzelfde te doen.

Leiderschap verbindt.

Vanuit het jarenlang coachen van leidinggevenden en professionals hebben wij gemerkt dat de prestaties van het team verbetert als er onderling vertrouwen is.

De verbindingen tussen organisatie en het team zijn essentieel om de levenskracht te laten floreren. Hier gaat het over, het maken van verbindingen die kloppen, die vitaal zijn. Met duidelijke communicatie en echt luisteren. Stel je voor: geen hobbels, ruis en energieverlies maar een synergie tussen de delen die elkaar versterkt, werken vanuit talent en gedeeld belang met een spirit, dit heeft impact, dit is flow!