Leiderschap begint met te weten wie je ten diepste bent en wat jij bijdraagt.

“The meaning of life is to find your gift. The purpose of life is to give it away.”

– Pablo Picasso

Beter samenwerken als team of met meerdere afdelingen/diciplines?

Hoe vind je elkaar? Hoe versterk je elkaar? Geen eilandjes maar 1 gedeeld belang? Weten wat je innerlijk leiderschapskompas is heeft een fundament. Geeft een basis om te ontvangen en te delen. Geeft richting en focus. Elkaar leren kennen op een dieper niveau geeft begrip en verbinding, de noodzakelijke veiligheid voor een effectieve samenwerking.

 

Ontwikkelen van leiderschap?

Voor het hele team. Programa op maat. Waar ligt het accent? Op zelfsturing, controle loslaten, boeien en binden, leiderschapsstijlen, bezielend leiderschap?

Met het paard als spiegel, opstellingen, Theory U en Maya wijsheid.

Wil je je authenticiteit ontwikkelen?

Hoe fijn zou het zijn om op een natuurlijke manier stevig te staan. Vanuit moeiteloosheid je innerlijke kracht inzetten. Flow! Wat zijn jouw hulpbronnen, authentieke talenten die jouw fundament vormen?

Word weer leider over je team én je eigen leven!

Vraag een offerte

Leiderschap begint met te weten wie je ten diepste bent.

Wat zijn mijn waarden, mijn talenten en kwaliteiten? Wat heeft me gevormd, wat drijft me? Weten wie je ten diepste bent en wat wil bijdragen, geeft je vervulling en richting. Het geeft je de stevigheid om in moeilijke tijden gefundeerde keuzes te maken. Het innerlijk kompas geeft je tegelijkertijd de mogelijkheid om bewust te creëren! Van tijd tot tijd is het wijs je af te vragen of je nog op ‘koers’ bent, klopt de richting nog? Of is het tijd om deze bij te stellen?

Leiderschap is voor iedereen en niet voorbehouden aan leidinggevenden of een CEO. Voor groot en klein. Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen leven of laat je je leiden? Is je glas halfvol of halfleeg? Je hebt altijd een keuze op het moment dat je je realiseert dat je je gedachten niet bent maar hebt!

Presence en de werking van de Mind

Waar het hier in essentie om gaat is het bewustworden van je eigen Presence. We zijn meer dan ons lichaam, wij hebben een uitstraling, een energie bij ons. Deze wordt gevormd door onze gedachten, intenties en gevoelens. Door ons bewust te worden van onze programma’s en conditioneringen, krijgen we een keuze. Helpen deze onze of beperken ze ons? Ken de kracht van je gedachten. In feite is een gedachte ook energie en vorm volgt energie. Wanneer we ons bewust afstemmen op die programma’s die ons ondersteunen en bekrachtigen maken we gebruik van de positieve creatiekracht!

Bevrijd jezelf uit de gevangenis van je gedachten!

Grenzen stellen

Als je niet precies weet waar je voor staat, kan je te flexibel worden. Wanneer de balans tussen afstemmen op de ander en jezelf scheef is dan bestaat de kans dat je je eigen grenzen niet goed aangeeft. Soms hou je jezelf ongemerkt in. Ben je sterk in het aanvoelen wat de ander nodig heeft en stel je jezelf vaak op de tweede plaats.

De mannelijke energie die staat voor vorm en duidelijkheid krijgt onvoldoende ruimte terwijl de vrouwelijke energie (intuïtie, afstemmen, invoelen) pas tot zijn recht kan komen als de mannelijke- en vrouwelijke energie samenwerken. Hoe fijn is het om op een respectvolle manier aan te geven wat voor jou belangrijk is?

 Leiderschapsstijl

De plek die je ten opzichte van de ander inneemt en de intentie waarmee je dit doet, bepaalt met name je leiderschapsstijl. Welke plek neem jij in? Die van jezelf of een ander? Neem je die plek volmondig in of maar een beetje? Ben je liever een maatje van je collega’s of loop je voor de troepen uit en ben je de aanjager? De tweede man of vrouw zijn is niet minder dan de eerste man/vrouw. Het gaat erom dat je JOUW  PLEK inneemt.

Ego en kwetsbaarheid

Leiderschap gaat niet over het hebben van macht, jezelf sterk en groot neerzetten. Juist als je jezelf kwetsbaar opstelt en jezelf toestaat te zijn wie je bent komen je denken, voelen en handelen op 1 lijn. Deze congruentie maakt dat je letterlijk en figuurlijk stevig staat: innerlijke kracht! In moeilijke situaties reageer je kalm. In verbinding met jouw kern weet je wat je te doen hebt. Vanuit deze Plek is er de inspiratie en de moed (courage) om vanuit je hart(coeur) te spreken! Coeurage! Alles valt op zijn Plek, leef je mooiste leven: Vol Aan!

 

Even vrijblijvend sparren over de mogelijkheden voor jou of je team? 

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op. 

1 + 14 =

N

Authenticiteit

N

Leiderschapskompas

N

Stevig staan

N

Plek in nemen

Vind de leiderschap in jezelf en leid je team. Bereik de volgende resultaten:

Moeiteloos leiding nemen over je team

Misschien ben jij eigenlijk een hele goede leider, kan je makkelijk beslissingen nemen en veranderingen doorvoeren… maar voel je de verbinding met je team niet, omdat je leiderschapsstijl hard is. Of misschien laat jij over je heen lopen en neemt een ander de leiding. Leer in te spelen op de behoeftes van je team en vanuit jouw kracht je team te leiden.

Persoonlijke groei

Wat maakt een leider een goede leider? Wat mij betreft kan je dat alleen zelf zijn als je aan jezelf werkt. Want als jij niet aan jezelf werkt, waarom zou een ander dat dan wel doen?

Minder gezondheidsklachten, stress, en burn-out.

Ziekteverzuim en stress zijn klachten die bij ieder bedrijf spelen. We “moeten” allemaal steeds meer…. maar jij hebt wel degelijk invloed op hoe je medewerkers omgaan met druk. Verlaag gezondheidsklachten en stress door op een andere manier leiding te geven.

Ervaringen van mijn cliënten

Ik heb voor mijn werk twee keer een persoonlijke training bij Paulette van Coeurage gevolgd.
De eerste keer “authentiek leiderschap” en de tweede keer een training speciaal op mij gericht.
Beide keren waren bijzondere ervaringen waar ik veel aan heb gehad.
Wat mij vooral aansprak was de zuivere respectvolle benadering van Paulette en haar manier van werken met de paarden.
Dit leerde mij om met een andere blik naar mijzelf en mijn omgeving te kijken.
Het gaat me beter af om me uit te spreken en met meer open blik de dingen te benaderen.
Joke Schuit, Gemeente Alkmaar

Paulette weet een fijne en veilige setting te creëren waardoor onze teamleiders met hun eigen uitdaging aan de slag zijn gegaan en elkaar op een positieve en  manier feedback gaven wat op de werkvloer niet zo makkelijk gaat. Een bijzondere ervaring waar nu nog over gesproken wordt!
Saskia Schepers, HRM Manager – AH Online

Namens het KplusV team hebben wij de dag als heel erg waardevol ervaren en ik kan ook wel stellen dat de verwachtingen ruimschoots zijn overtroffen. Paulette heeft ons individueel en als team verder geholpen door ware inzichten te creëren in drijfveren, teamposities en leiderschapsstijlen. We complimenteren Paulette voor haar open aanpak, luisterende oor en daarbij passende coaching techniek die voor een ieder betekenis heeft gecreëerd. Ze laat zich niks op de mouw spelden en gaat opzoek naar de ‘echte’ onderliggende beweegredenen waarvoor je als coach sterk in je schoenen moet staan en wat ons heeft geraakt. Namens het complete KplusV team willen wij haar hartelijk danken voor haar inzet, openheid en zorgzaamheid. Daarbij willen wij een ieder adviseren om op deze prachtige locatie gebruik te maken van de diensten van Paulette!

Steven Hager, Consultant Alternative Business Finance en Entrepreneurship – KplusV

Nog niet overtuigd? Lees dan waarom je met jezelf aan de slag mag:

Leiderschap is een natuurlijke aanleg, maar het is echt te leren! Je kunt tot 70% leren.

Je hoeft niet altijd alles alleen te doen. Je kunt het ook samen met mij doen. Geef jezelf toestemming om aan jezelf te werken, als je zoveel verantwoordelijkheden draagt binnen het bedrijf.

Persoonlijke groei heeft invloed op alle vlakken in je leven. Als je met mij aan de slag gaat, werk je dus niet alleen aan leiderschap in je werk, maar ook aan leiderschap over je eigen leven. Grote kans dat je ook beter kunt omgaan met lastige situaties in je privéleven omdat je inzicht krijgt in je patronen. Pas als je weet waarom je doet wat je doet, kun je gedrag gaan veranderen!

Leiderschap maakt contact.

Met jezelf en de ander. Het begin van een samenwerking. De kwaliteit van dit contact bepaalt ook de kwaliteit van de relatie. Wat neem je mee in dit contact en wat haal je? Met welke intentie doe je dat? Helpt het hebben van een doel of zit het juist in de weg? Meer bewustzijn over echt contact maken, betekent een belangrijke stap in je leiderschapsontwikkeling. De paarden die wij op bepaalde onderdelen in onze programma’s inzetten spiegelen de kwaliteit van het contact en de onderlinge verbindingen heel treffend.

 

 

Leiderschap ontsluit potentieel.

Leiderschap is meer dan een manier om het personeel en processen te managen vanuit een controle- en beheers perspectief. Leiderschap gaat over weten wie je werkelijk bent en weten wat je te brengen hebt, hier bewustzijn over te krijgen, naar te luisteren en te handelen. Het begint met de overtuiging dat jij als persoon altijd de keuze hebt hoe je omgaat met de omstandigheden. Misschien kan je de omstandigheden niet veranderen, hoe je ermee omgaat wel. Dat geeft vrijheid. Een leider die weet wat zijn belangrijkste waarden en talenten zijn en vanuit zijn essentie werkt, zal zijn team inspireren hetzelfde te doen.

Leiderschap verbindt.

Vanuit het jarenlang coachen van leidinggevenden en professionals hebben wij gemerkt dat de prestaties van het team verbetert als er onderling vertrouwen is.

De verbindingen tussen organisatie en het team zijn essentieel om de levenskracht te laten floreren. Hier gaat het over, het maken van verbindingen die kloppen, die vitaal zijn. Met duidelijke communicatie en echt luisteren. Stel je voor: geen hobbels, ruis en energieverlies maar een synergie tussen de delen die elkaar versterkt, werken vanuit talent en gedeeld belang met een spirit, dit heeft impact, dit is flow!