Verbindend leiderschap

Verbindend leiderschap vraagt om ontwikkeling in bewustzijn en aandacht. De complexe wereld van nu wil dat organisaties snel kunnen reageren en veranderen. Dat vraagt ander leiderschap en anders samenwerken. Er is leiderschap nodig die de kracht van de organisatie en het potentieel van de mensen met elkaar verbindt: verbindend leiderschap. Een inspirerende omgeving helpt het proces van ontdekken en ervaringsgericht leren. Bij Coeurage worden de programma’s altijd op inspirerende en authentieke locaties gegeven.

De verbinding mist
Misschien ben je eigenlijk een hele goede leider en neem je makkelijk beslissingen. Maar om een of andere reden voel je de verbinding met je team niet. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is je leiderschapsstijl te hard of misschien laat je over je heen lopen en neemt een ander de leiding. Leer tijdens de sessies verbindend leiderschap in te spelen op de behoeftes van je team en vanuit jouw kracht je team te leiden.

Moderne aanpak
Coeurage werkt tijdens de sessies verbindend leiderschap met de moderne aanpak van Transformational Presence. Dit gaat over wat jij als mens meeneemt, wie je bent en wat je doet. Het gaat over het niveau van bewustzijn en over waar we op afgestemd zijn, door wat we ons laten leiden en wie we in essentie zijn. Dit bewustzijn brengt ons in contact met ons potentieel en grote bewustzijn, we gaan ervaren wat er kan ontstaan als we onze plek van aandacht verplaatsen. Door wat laat jij je leiden? Van waaruit neem je actie? Bewustzijn hierover maakt het verschil. Anders werken, ander leiderschap, dat is de basis van verbindend leiderschap.

Resultaten
Met verbindend leiderschap bereik je verschillende resultaten. De teamgeest verbetert. Je leert werknemers te motiveren om echt als team te functioneren en elkaars kwaliteiten in te zetten en optimaal te benutten. Daarnaast is er ook persoonlijke groei. Want als jij niet aan jezelf werkt, waarom zou een ander dat wel doen? Je leert ook hoe doelen makkelijker behaald kunnen worden door teamwork. Zonder dat het veel stress oplevert. Nog een belangrijk resultaat is dat je door goed verbindend leiderschap het ziekteverzuim kunt laten dalen.

Meer informatie
Achter Coeurage zit Paulette van Hezik. Zij heeft zich gespecialiseerd in het coachen van mensen en teams. Met haar lange ervaring begeleidt ze veel teams en professionals. Belangrijke thema’s zijn leiderschap en beter samenwerken. Wil je meer weten over verbindend leiderschap?