Over mij

Ik breng verbinding en vitaliteit in je organisatie

MIJN VERHAAL

Ik ben Paulette van Hezik.

“Als er verbinding is, lukt alles!”, (of dit nu om een klantrelatie gaat of in een team) dit was mijn motto toen ik bij Vedior werkte. Als dat er is, is er uitwisseling, is er respect, co-creatie en plezier! Verbinding is de reden waarom we hier zijn, het geeft zin en betekenis. En het begint bij altijd bij jezelf, dat maakt het spannend en leuk!

Mijn carrière begon …toen ik stopte carrière te willen maken en ervoor koos het werk te gaan doen wat ik echt leuk vond. Werken in de uitzendbranche, in commerciële- en leidinggevende functies. Sales of beter national accountmanagement bleek mij goed af te gaan, terwijl ik eerder huiverig voor sales was. Door mijn natuurlijke interesse, de ander te willen begrijpen, de vraag achter de vraag te willen weten, was ik bezig met het proces en niet het resultaat en kwam ik tot de kern van de klantvraag. Hierdoor ontstonden lange termijn relaties en was er sprake van co-creatie. Het draaide allemaal om verbinding.

Ik heb in veel teams gewerkt. Vanuit verschillende posities, soms als professional en dan als leidinggevende. Ik vroeg mijzelf af waarom de sfeer en resultaat zo kon verschillen in teams binnen dezelfde organisatie. Ik wilde hier meer over weten en ging me professionaliseren in het coachen en trainen van mensen en teams. Vanuit verschillende disciplines zoals organisatie opstellingen, Transformational Presence & Leadership, Consiousness and Intuïtief Development leerde ik over Leiderschap en invloed. Dat leiderschap alles te maken heeft met verbindingen en begint met weten wie je bent en weten wat je drijft. De afgelopen 10 jaar heb ik teams en professionals begeleid vanuit mijn coachende rol op de thema’s leiderschap en beter samenwerken.

Het kwartje is voor mij persoonlijk echt gevallen door het werken met paarden. Voor een paard is natuurlijk authentiek leiderschap de basis van hun succes om te overleven. Als soort bestaan zij al miljoenen jaren en zijn het oudste diersoort wat nog in leven is, super succesvol dus! Voor hun is een ‘wij’ heel natuurlijk, het is hun ‘why’ die richting geeft, power, verbinding en consistentie brengt. De spiegel met het paard geeft ons een kijkje in onze innerlijke wereld. Het vertelt ons over onze eigen authenticiteit, onze eigen verbinding met onze ‘reason to be’. Het herinnert ons aan het verlangen om ons met dat potentieel te verbinden. Dit raakt ons en zet ons in beweging. Deze beweging zorgt voor groei.

Ik geloof dan ook in de kracht van de levende organisatie waarbij doel en waarden een gedeeld ‘wij’ is. Als het Potentieel van de mensen hiermee verbonden wordt kan de organisatie excelleren in resultaat, betekenis en geluk.

Daarom is het mijn droom om leiders te raken, zodat ze vanuit hun ‘reason to be’, Verbinding in teams en organisaties brengen en samen magic resultaten bereiken!

Dit rijkt verder dan een persoonlijke target. Omdat dit doel niet alleen bijdraagt aan de organisatie maar ook people en planet dient: Purpose, een doel met betekenis! Hier is moed en bewustzijnsontwikkeling voor nodig.

Paulette van Hezik

Mag ik jou helpen om je leiderschap weer terug te vinden?

Zij zijn je voorgegaan:

Specialisaties:

N

Verbinden

N

kwaliteiten naar boven halen

N

Mensen in beweging zetten

N

Zelfinzicht geven

Werkwijze

De complexe wereld van nu vraagt organisaties snel te kunnen reageren en te veranderen. Dat vraagt ander leiderschap en anders samenwerken. Er is leiderschap nodig die de kracht van de organisatie en het potentieel van de mensen met elkaar verbindt: Verbindend Leiderschap.

Het gaat aandacht voor de verbindingen intern en extern in de organisatie. Het begint met het kennen van het eigen talent en van elkaar. Hoeveel medewerkers werken echt vanuit hun talent en hoeveel vanuit moeite, macht?

Zonder heldere verbindingen komen belangrijke signalen niet door. De energie loopt weg en medewerkers raken uitgeput en gefrustreerd. Hoe helder zijn de verbindingen? Wat komt er tussen?

Helder omdat open verbindingen voorwaarde is om de ander echt te horen. In tegenstelling tot het ‘downloaden’, de vorm van luisteren waarbij je hoort wat je al kent en wat niet past binnen je referentiekader, verwerpt. Door met bewuste aandacht te willen luisteren, is er ruimte om het nieuwe waar te nemen en ontstaat er verbinding op een dieper niveau. De organisatie en de mens kan gevoed worden met nieuwe informatie, inspiratie en er kan co-creatie ontstaan.

Naast het kennen van het eigen talent en van de ander is een team krachtig als het verbonden is met zijn bestaansrecht ‘reason to be’ en waarbij doel en waarden een gedeeld ‘wij’ zijn. Als het potentieel van de mensen hiermee verbonden is, kan de organisatie excelleren in resultaat en plezier! Want de mens van nu wil meer dan een extrinsieke beloning en is op zoek naar ontwikkeling en betekenis in zijn werk! In ieder mens schuilt het verlangen om in zijn eigenheid herkend en erkend te worden. Doen wat het beste in onszelf naar boven haalt is aanstekelijk. Dit maakt het potentieel van alle mensen vrij, verbindt ons voorbij onszelf. We hebben impact, brengen betekenis, voor meer dan ons alleen. It’s magic

Leiderschap- en teamontwikkeling voor ambitieuze leiders en teams op weg naar gezond en betekenisvol succes. Geïnspireerd door de kracht van heldere en bewuste verbindingen.

Hoe doen we dat?

Anders dan anders.

Verbindend Leiderschap vraagt om ontwikkeling in bewustzijn en aandacht. Een inspirerende omgeving helpt het proces van ontdekken en ervaringsgericht leren. Daarom worden onze programma’s altijd op inspirerende en authentieke locaties gegeven. Veranderen begint bij bewust worden, anders ‘zien’. Want anders ‘zien’, maakt anders ‘denken’ mogelijk, en door anders te denken ontstaat er nieuw ‘gedrag’.  

In onze programma’s werken we o.a. met de moderne aanpak van Transformational Presence. Presence gaat over wat jij als mens meeneemt, wie je bent en wat je doet. Transformational Presence gaat over het niveau van bewustzijn. Het gaat over waar we op afgestemd zijn, door wat we ons laten leiden en wie we in essentie zijn. Dit bewustzijn brengt ons in contact met ons potentieel en groter bewustzijn, we gaan ervaren wat er kan ontstaan als we onze plek van aandacht verplaatsen. Door wat laat je je leiden, van waaruit neem je actie? Bewustzijn hierover maakt het verschil! Anders werken, ander leiderschap!

Intake en Teamscan

Tijdens de intake bespreken wij de vraag, deze is het vertrekpunt van het programma op maat. Vervolgens maken wij een scan door de spiegel van het paard te gebruiken. De objectieve spiegel van het paard laat ons zien hoe de deelnemer of team er op dat moment bijstaat t.a.v. de teamdynamiek, belangrijkste contactmomenten, talenten, waarden en overtuigingen, belemmerende patronen en de natuurlijke stijl van leidinggeven. Deze observaties worden aangevuld met een persoonlijk interview. Dit levert een scan op die op essentieniveau aangeeft wat er nodig is om tot de gewenste verandering te komen.

Programma

In het programma maken we de vertaalslag van essentie naar ontwikkeltraject. Hierin wordt de doelstelling en thema’s genoemd om de stap van bewustwording naar inzichten te maken en vervolgens toe te gaan passen in nieuw gedrag. Uiteraard is dit programma op maat.

Monitoren en evalueren

We blijven in contact. Ook na de coaching onderhouden we contact om te monitoren hoe het veranderproces gaat. We spreken samen af wat efficiënt en effectief is. Juist door die begeleiding maakt dat het nieuwe gedrag in de organisatie verankerd blijft. 

Spiegel van het paard

Wij hechten waarde om de spiegel van het paard in te zetten.

In de interactie met het paard krijgen we namelijk op een natuurlijke wijze feedback op het gedrag maar ook op de intentie van de deelnemer. Deze feedback is oordeelloos. Het paard dat zo sensibel is door zijn kudde-en prooidier bewustzijn, is in staat om datgene te spiegelen wat bij ons vergeten, gemaskeerd of onbewust is. Ons gedrag is slechts 5% bewust en is als het ware het zichtbare gedeelte van de ijsberg. De lagen onder het wateroppervlak bestaat uit overtuigingen, waarden, normen, ideeën, oordelen en belangen. Deze lagen sturen ons gedrag waar wij ons vaak niet bewust van zijn, deze onderstroom zegt vaak iets anders dan wij tonen, dit heet incongruent gedrag. Het is daarom dat het vergroten van invloed plaatsvindt op de onderste lagen om de gewenste gedragsverandering te realiseren.

Weten hoe je erbij staat is het begin van bewust worden, de eerste vereiste van waaruit beweging, verbinding en groei kan ontstaan. Om vervolgens het nieuwe gedrag te kunnen oefenen in een veilige ruimte maakt dat de deelnemer of het team werkelijk een sprong kan maken!

Hoe klanten mij ervaren

“Wat een inspirerende dag. Op een natuurlijke manier je eigen grenzen verleggen en daardoor als team sterker worden”

Tamara Filarski-Boers, Senoir Relatiebeheerder – Delta Lloyd

Ik heb voor mijn werk twee keer een persoonlijke training bij Paulette van Coeurage gevolgd.
De eerste keer “authentiek leiderschap” en de tweede keer een training speciaal op mij gericht.
Beide keren waren bijzondere ervaringen waar ik veel aan heb gehad.
Wat mij vooral aansprak was de zuivere respectvolle benadering van Paulette en haar manier van werken met de paarden.
Dit leerde mij om met een andere blik naar mijzelf en mijn omgeving te kijken.
Joke Schuit, Gemeente Alkmaar

Namens het KplusV team hebben wij de dag als heel erg waardevol ervaren en ik kan ook wel stellen dat de verwachtingen ruimschoots zijn overtroffen. Paulette heeft ons individueel en als team verder geholpen door ware inzichten te creëren in drijfveren, teamposities en leiderschapsstijlen. We complimenteren Paulette voor haar open aanpak, luisterende oor en daarbij passende coaching techniek die voor een ieder betekenis heeft gecreëerd. Ze laat zich niks op de mouw spelden en gaat opzoek naar de ‘echte’ onderliggende beweegredenen waarvoor je als coach sterk in je schoenen moet staan en wat ons heeft geraakt. Namens het complete KplusV team willen wij haar hartelijk danken voor haar inzet, openheid en zorgzaamheid. Daarbij willen wij een ieder adviseren om op deze prachtige locatie gebruik te maken van de diensten van Paulette!

Steven Hager, Consultant Alternative Business Finance en Entrepreneurship – KplusV

Mag ik jou helpen om het beste uit jezelf, je team en je organisatie te halen?

De locatie

Coeurage is gevestigd in de prachtig gerestaureerde hofstede de Terp in Rumpt, in het midden van het land: 15 minuten van Utrecht en ’s Hertogenbosch, gelegen in de Betuwe nabij de Linge. In de authentieke Deel bevindt zich de inspirerende trainingsruimte. De locatie heeft een prachtig groen en landelijk karakter, met eigen weide, paarden en tuin. Met goed weer werken we ook buiten. Onder de grote oude boom in de weide of op het terras onder druivenranken. Deze unieke locatie ademt een sfeer van gastvrijheid uit waar de deelnemers zich welkom voelen.

Het culinaire gedeelte maakt de training compleet. Je kunt kiezen voor een uitgebreide landelijke lunch of in lunch in Italiaanse stijl. Indien gewenst verzorgen wij ook een aangeklede borrel of een wijnproeverij om de dag sfeervol af te sluiten.

Bekijk hieronder foto’s van de locatie door op de pijlen te klikken of naar rechts te swipen.

Praktijkinformatie:

Coeurage

Achterweg 2
4156 AC Rumpt

06 – 526 21 658
info@coeurage.nl

Coeurage

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!