Hoe ik vanuit Presence mijn invloed vergroot.

Hoe kom ik over op de ander? Deze vraag speelt vaak in teams, bij leiders, bij teamleden, ook in sales. Goede vraag toch, we zijn meestal gericht op ons doel, zitten in ons hoofd, zijn druk. Hoe bewust zijn we eigenlijk over onszelf? Wat nemen we mee in het contact met de ander? Ik heb vaak het paard als spiegel ingezet om hier meer informatie over te krijgen. Het paard dat niet alleen onze gedragingen spiegelt maar ook de intenties die hieraan gekoppeld zijn.

De uitkomsten zijn verrassend. Het geeft aan dat we ons vaak laten leiden door onbewuste intenties, oude overtuigingen. En wanneer dit niet in lijn is met het gedrag wat we laten zien, zijn we zelfs niet-congruent voor het paard en dus onveilig en zal het paard niet met ons willen samenwerken. Omdat het paard in het NU leeft, een kudde-en prooidier is en voor zijn veiligheid afhankelijk is van een sterk team…kudde, leert het ons alles over duidelijkheid in leiderschap en samenwerking. Wanneer een leider met zijn ene been gedrag A toont en B denkt dan is hier een verschil. Dit is minder krachtig dan wanneer gedrag en intenties op 1 lijn zijn. Wij denken dat mensen hier ongevoelig voor zijn. De werkelijkheid is anders. Herken je het vreemde gevoel dat je hebt als je die ruimte van die ene verjaardag binnenkomt of juist het hele prettige gevoel bij de andere? Wij mensen zijn hier wel degelijk gevoelig voor. Er reageren hier ook op.

Wij beïnvloeden met onze Presence, onze staat van zijn op dat moment de ander. Om meer invloed op de ander uit te oefenen begint dus bij bewustwording. Hoe is het met me vandaag? hoe sta ik erbij? Is mijn denken, voelen en doen op dezelfde lijn? Door bewust te worden hierover heb je de kans hierin iets bij te sturen. Aangezien ons gedachten ons voelen en gedrag beïnvloedt, is het super effectief om een bewuste intentie in te zetten voor een belangrijk bezoek of opdracht. Vanuit deze bewuste staat van zijn is het ook mogelijk om de ander veel nauwkeuriger waar te nemen. Waar staat hij of zij? In het contact maken met de ander, of het nu een salesgesprek is of een leidinggevende met een medewerker, beïnvloeding heeft alles te maken met het inschatten van de andere persoon en situatie.

Ik merk dat veel mensen intuïtief een invloedstijl hanteren en deze in alle situaties inzetten. Effectief totdat de situatie verandert. Daar waar ‘overtuigen’ een goede stijl is, kan bij een ander persoon of situatie een ‘trekstijl’ zoals ‘onderzoeken’ of ‘inspireren’ veel beter werken.

Welke invloedstijl is je natuurlijke stijl? Duwen of trekken? Welke Presence neem je mee? Wil je weten hoe dit in de dagelijkse praktijk werkt? Maak een afspraak voor een bewustszijnscan of een invloedsstijlentest.

 

 

 

Wil je een telefonische quickscan om je leiderschapskills te onderzoeken?