Home » Teamontwikkeling » Hoe haal ik meer uit mijn team?

Hoe haal ik meer uit mijn team?

door | 2 mrt, 2017 | Teamontwikkeling

Beter Samenwerken, de magic team!

Het moet anders. Je weet het. De druk is hoog: de resultaten moeten omhoog, meer innovatie, minder verzuim etc. Je doet er alles aan. Je werkt hard. Het lijkt wel nooit genoeg. Stress. Hoe krijg ik mijn mensen zover dat zij verantwoordelijkheid nemen en beter presteren? de Winning Team, droom je hier ook van?

Deze wens hoor ik vaak van mijn klanten. Alle voorwaarden lijken aanwezig te zijn, de perfecte competenties zijn aanwezig om een prachtig resultaat te halen maar het beloofde succes blijft uit. Waar stuur jij op als leider? op winst, lage kosten, nieuwe klanten? Wat is de focus? Waardoor laat jij je leiden als leidinggevende?

Er zijn veel factoren die het succes bepalen uiteraard. Maar het is de mens die het uiteindelijke succes van een organisatie bepaalt. Daarom is inzicht in motivatie, leiderschap en teamdynamiek erg belangrijk. Google heeft zelfs ontdekt dat het minder belangrijk is wie er precies in een team zitten, dan hoe teamleden met elkaar omgaan!

Succesvolle teams

Als ik naar succesvolle teams kijk, is het eerste dat me opvalt dat ik energie krijg om met deze mensen te werken. Er is een levendigheid, een sprankel die aanstekelijk is. In zo’n team wordt hard gewerkt en ook nog veel gelachen en plezier gemaakt. De mensen leggen de lat hoog en zijn niet bang om fouten te maken. Dit kan want er is psychologische veiligheid.

Ze durven gemakkelijker vragen te stellen, voorstellen te doen, nieuwe rollen op zich te nemen en meer samen te werken. Ze zijn betrokken en trots op hun werk en vinden er duidelijk betekenis in wat ze doen. Het team weet waarom ze doen wat ze doen, er is een duidelijke leider en een betekenisvolle why, die ze met elkaar hebben door vertaald in hun waarden. Er is een echte wij, de individuele belangen zijn ondergeschikt aan het belang van het team. De resultaten zijn excellent! Het is gaaf om hier te werken, met elkaar hebben ze impact: magic, flow in de organisatie! Wauw, dat is wat je wilt, toch?

Wil je weten hoe dit werkt in de praktijk? Bel hier voor een gratis teamscan en krijg inzicht in de principes voor een magic team.

Wil je een telefonische quickscan om te onderzoeken wat je team nodig heeft?

Over mij

Ik geloof in sprankelend leiderschap en magic teams. Ik help teams en leidinggevenden om het beste in zichzelf naar boven te halen en daardoor beter te presteren.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin